20 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTatuul, un animal neobisnuit

Tatuul, un animal neobisnuit

Tatuul este o creatura fascinanta pentru ca, desi „armura“ care ii protejeaza corpul da impresia ca este un fel de reptila, este de fapt un mamifer. Placile osoase din exterior sunt legate de corp in asa fel incât tatuul se poate transforma intr-un ghem pentru a-si proteja partile moi ale corpului. In plus, pe abdomenul sau exista niste fire ca niste ace, cu ajutorul carora aceste creaturi cu sânge cald isi alapteaza puii.


Originar de pe continentul american, tatuul traieste in orice climat cald si umed, unde solul este suficient de moale incât sa-i permita sa sape pentru a gasi larvele si insectele cu care se hraneste. In acelasi tip de sol isi sapa si vizuinele, care masoara doar 18 – 20 cm, dar se intind pe suprafete de peste sase metri, având mai multe intrari. In aceste vizuine femelele dau nastere la patru pui care au acelasi sex.


Cu toate ca un tatu poate „juca“ rolul unui animal de casa in conditii potrivite, el nu a devenit prea popular, iar in statul Maine este chiar interzis sa ingrijesti aceste animale. Si, cu toate ca simbolul statului Texas este un tatu, aceste animale ciudate sunt foarte des folosite in cercetarea medicala, in primul rând pentru a se descoperi de ce puii de tatu nascuti in acelasi timp sunt toti de acelasi sex, dar si pentru ca s-a descoperit ca tatuul este purtatorul virusului ce provoaca lepra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS